kelly clarkson - den första idolen

Kelly Brianne Clarkson

är född 24 april 1982 i Fort Worth, Texas, USA, är en amerikansk sångerska som vann första säsongen av TV-programmet American Idol (2002).

Kelly Clarksons första singel, den hon vann idol med, heter A Moment Like This. Låten Since U Been Gone från skivan Breakaway blev under 2005 grammy-nominerad i kategorierna Best Female Vocal Performance och Best Pop Vocal Album. Hennes största framgång fick hon med låten Because of you.



Samma dag som Kelly flyttade från Texas till Los Angeles i Kalifornien tillsammans med en kompis brann deras nya lägenhet ner och hon förlorade allt. Hon hade tidigare varit fokuserad på skolarbetet, med höga betyg i alla ämnen, men hon kom att känna att det inte var till nån nytta. Kelly jobbade som servitris på tre olika kaféer för att försörja sig. Kelly hade tidigare varit med i skolkören, men det var hennes musiklärares förtjänst.

Och samtidigt beslutade amerikansk TV att köpa den brittiska versionen av Idol-programmet. Det fick Kellys bästa kompis reda på och berättade det för Kelly. Väninnan tyckte att Kelly hade enastående talang och därför skulle pröva tävlingen. Kelly lydde rådet och gick vidare i det mycket populära programmet.


Kommentarer
Postat av: En svärmorsdröm

Hon e sjukt duktig

2009-04-23 @ 18:59:54
URL: http://ensvarmorsdrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0