Fyra Svenska Top modeller

image94
visste du att denna tjej var Svensk?

Mona Johannesson född 18 September 1987, svensk supermodell från Huskvarna.

Mona blev upptäckt av en modellscout när hon var 14 år gammal vid en hästtävling i Göteborg. Hon jobbade först deltid tills skolan var avslutad. Efter att Mona tagit studenten bosatte hon sig i London. På grund av sin mindre storlek som påminner om supermodellen Kate Moss blev hon snart kallad "The Next Kate Moss" eller "Babe Kate".

Hon har gått visningar för bland annat Nina Ricci och Chanel. Mona vann årets modell på Elle-galan 2006.

image96
var programledare i Top Model Sthlm

Susanna "Mini" Andén,
född 13 februari 1978.

Mini Andén upptäcktes redan i trean i lågstadiet. Efter gymnasiet provade hon att arbeta som fotomodell på heltid i Paris, men hon gillade New York bättre. I flera år har hon kunnat titulera sig själv supermodell med kampanjer för Louis Vuitton, Gucci, Donna Karan, Boss och Chloé på meritlistan. Hon är gift med modellen och skådespelaren Taber Schroeder. Mini Andén har spelat fotomodell i filmer som Ocean's Twelve och TV-serier som Ugly Betty.

Mini har sedan början av 2006 en av dom ledande rollerna i den amerikanska dramaserien Fashion House!


image97
Hon har varit model för Victoria secret tre år i rad.

Caroline Winberg, född 27 mars 1985 i Sollentuna.
Hon har bland annat prytt tidningen Vogues omslag och gjort reklamkampanjer för bland andra Versace, Armani, Chloé, Valentino och Dolce & Gabbana. Hon växte upp i Sollentuna och spelade i AIK:s flicklag i fotboll och var med att vinna Sankt Erikscupen vid två tillfällen. Hon studerade två år naturvetenskaplig linje på Rudbecksskolan. Caroline hade själv först inga planer på att bli modell. Hon blev upptäckt av en modellscout i tunnelbanan på väg till sin fotbollsträning.

image98
Elsa är 176cm lång och har 39 i skostorlek.

Elsa Hosk
, född 7 november 1988.Hon är uppvuxen i Nockeby i Bromma utanför Stockholm.

Elsa Hosk har anlitats av bland andra Dior, Guess, Dolce & Gabbana, Vagabond, Tiger, Ungaro, Fornarina, Giambattista Valli och Undercover. Hon har fotograferats för bland andra Elle, High Fashion, V-Magazine, Madame, Bon och Plaza. Hosk har även figurerat i reklam för ACO.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0